Kähler er skåle, kopper, fade, vaser, farver og sanselige former – alt dette sammensmeltet til smukke genstande der forener funktion og æstetik, tradition og fornyelse.

I Kähler Spisesalon ønsker vi at give dig ’Kähleroplevelsen’ – den helt igennem skønne aften, hvor den smukke keramik og den lækre mad forenet med godt selskab og nærværende betjening tilsammen, giver dig en oplevelse, som var du på besøg hos en god ven.

Den grundlæggende filosofi er, at tradition skal kombineres med samtidens udtryk, så det bedste fra begge dele træder frem. Vi har ladet os inspirere af tidligere tiders parisersaloner, som var samlingssted for kunstinteresserede. Vi har gjort os umage med indretningen af Kähler Spisesalon, og alle detaljer er nøje overvejet.

Vi har bygget den restaurant, som vi allerhelst selv vil besøge, og vi håber, at du vil føle dig hjemme. I spisesalonen er mødet omkring det rustikke langbord omdrejningspunktet – her er plads til både intime samtaler og spontane møder med andre gæster.

Maden i Kähler Spisesalon er traditionel med et moderne præg, det er retter, mange vil genkende fra deres barndom, blot i en ny udgave. Menukortet skifter med årstiderne, så det altid er sæsonens bedste råvarer, der præsenteres i vores retter – det sætter vi en ære i. Vi samarbejder desuden med forskellige leverandører, der hver især er garanter for råvarernes kvalitet.

Kähler i fortid og fremtid

I 2008 overtager serieiværksætteren og arkitekten Frantz Longhi rettighederne til den snart 175 år gamle keramikviksomhed og herfra starter et moderne eventyr om Skandinaviens i dag måske mest innovative design og madbrand, Kähler Design. Det danske keramikbrand består i dag af næsten 400 forskellige design, 3 restauranter, 2 flagskibsbutikker og en kæmpe stor portion kærlighed til nordisk design og gastronomi. Særligt for designprodukterne og restauranterne er, at de samler den snart 175 år gamle historie og tradition i en moderne og sanselig fortælling, hvor alle er velkomne.

Historien om Kähler tager dog allerede sin begyndelse i 1839, hvor den holstenske pottemager Herman J. Kähler åbnede et lille keramikværksted på Kindhestegade i Næstved. Det er dog først da sønnen Herman A. Kähler i 1875 overtager værkstedet, at keramikeventyret for alvor begynder. Med fremstilling af international kunstkeramik var grundla­get lagt til en af keramikhistoriens største danske succeser, som i dag er repræsenteret på udstillinger og museer over hele verden.

For 100 år siden var det respekterede kunstnere som Thorvald Bindesbøll, Svend Hammershøj og Kai Nielsen, der udforskede keramikken hos Kähler. I dag er det blandt andre Jeanette List Amstrup, designer­duoen Stilleben og kunstneren Louise Hindsgavl, der fører traditionen videre – med ambitionen om at få kunst og design ud til folket. Visionen for Kähler er at være det mest nyskabende skandinaviske keramikbrand, der gennem et univers af autenticitet inspirerer forbrugeren og de besøgende til en opnåelig drøm om nordisk design og madkultur.

Nå men det var vel maden, vi kom fra…

Du kan klikke dig videre til resten af vores menukort her nedenfor.

  • Morgen – morgenbuffet og weekendbrunch
  • Frokost – smørrebrød og simreret
  • Aften – 3 og 4-retters menu, salat og simret