Gode mad- og designoplevelser

I Kähler Spisesalon ønsker vi at give dig “Kähler- oplevelsen” – den helt igennem skønne oplevelse, hvor den smukke keramik og den lækre mad, forenet med godt selskab, giver dig en dejlig og mindeværdig oplevelse.

Fra keramik til gastronomi

Vidste du, at Kähler Spisesalon er restauranten, hvor hele Kählers madeventyr begyndte? Her får du historien:

– 1839: Herman J. Kähler starter sit pottemageri i Kindhestegade i Næstved, og lægger grundstenene til en succesfuld familievirksomhed, der skal gå i arv i fire generationer.

– 1889: Kählers værksted er samlingspunkt for mange af tidens største kunstnere. Kählers keramiske værker imponerer på Verdensudstillingen i Paris (det er samme år som Eiffeltårnet bliver opført).

– 1913: En af Danmarkshistoriens største kunstnere, Svend Hammershøi, designer det velkendte HAK-logo til ære for Herman A. Kähler, der er 2. generation i Kähler-familien. HAK-logoet pryder stadigvæk den dag i dag Kählers designprodukter (se selv efter under bunden).

– 2008: Arkitekt Frantz Longhi overtager rettighederne til den nu mere end 175 år gamle keramikvirksomhed og starter et moderne eventyr om Skandinaviens måske mest innovative design-, kultur- og madbrand Kähler.

– 2010: Frantz Longhi får ideen til et sted, hvor gæsterne kan ”smage” på designet og opleve, hvordan produkterne bliver anvendt i praksis. Han åbner Kähler Spisesalon kun nogle få meter fra Kählers første flagskibsbutik, Kähler and friends, i sin egen hjemby Aarhus.

Rene og autentiske råvarer
Med Kähler Spisesalon er endnu en række af kunsthåndværkere kommet til i Kähler-familien – nemlig de dygtige, danske kokke. Grundambitionen er at bringe det gode håndværk ud til folket, og derfor er Kählers køkken baseret på rene og autentiske smagsoplevelser.

I spidsen for de dygtige håndværkere i spisesalonens køkken står Jannie Våtevik. Hun udvikler og sammensætter spisesalonens madprofil og sæsonbaserede menukort med hjerte og kompromisløshed i fællesskab med hele køkkenteamet.

Kählers lokale samarbejdspartnere
Alle vores oste kommer fra små mejerier, hvor tradition, håndværk og konstant overvågning udgør kernen af produktionen. Vi får vores oste fra byens bedste ostehandler, den familieejede GRAND Fromage i Guldsmedgade. Her står far og søn og udvælger de allerbedste oste fra specialimporterede franske delikatesser til lokale, danske gårdoste. For som Jens-Einar og Thomas Lindbjerg siger: ”Livet er for kort til mad, der ikke smager af noget.”

På kødområdet tilstræber vi hovedsageligt at bruge dansk kød, gerne frilands- eller økologisk. Dyrevelfærd og bæredygtighed er desuden i fokus, når vi samarbejder med for eksempel Randers Kød og slagteren i Nørre Søby – for vi tror på, at den friske luft og det naturlige foder kan smages.

Der er krummer i brødet hos Kähler Spisesalon! Vi bager selv de mest fantastiske surdejsboller, som du kan opleve på vores morgenmadsbuffet og brunchtallerken. Derudover får vi friskbagt oldtidsrugbrød leveret fra Schweizerbageriet lige her i M.P. Bruuns Gade. Bageriet, som har ligget på adressen siden 1911, bruger kun de allerfineste og bedste kornsorter til deres bagværk, og netop derfor har vi valgt Schweizerbageriet som leverandør af vores rugbrød.

Det gør os glade, når du vælger at besøge os, fordi det er en stemme på, at kvalitet, nærhed og gennemsigtighed kan betale sig – og et bevis på, at vi sammen kan præge udviklingen af mad.